5 jarig Jubileum

Gepubliceerd op 29 januari 2020 om 12:41

Stulpke de Tussenstap 5 jaar op 9 januari 2020

 

Stulpke de Tussenstap vierde afgelopen zaterdag het 5 jarig jubileum. In alle vroegte waren de zorgverleners Monique, Corinne, Elizabeth en Dirra in Nieuwendijk om de laatste voorbereidingen te treffen voor de open ochtend en het winterfeest voor ‘s avonds. Met hulp van 2 vrijwilligers verwelkomden  zij buren, vrienden, familie, zorgvragers en wethouder Paula Jorritsma.  Felicitaties en cadeautjes voor dit prachtige jubileum werden in ontvangst genomen door de zorgverleners.  De kinderen maakten marshmallow sneeuwpopjes en zij konden winter sjoelen.  Op de tv werd een  foto  presentatie afgespeeld  van de afgelopen 5 jaar Stulpke.

In afwachting van de oude schoolbus die alle zorgvragers naar het wintercircus in Tilburg  zou brengen werd er foto taart aangesneden in de feesttent.

In een grote circustent werden we ontvangen door clown oehoe waar iedereen erg om moest lachen. De middag werd gevuld met acts met dressuur ezels, polonaise honden, jongleren en koorddansen.

Wat was dat een ervaring! Op de terugweg in de schoolbus is er nog veel nagepraat en  gezongen.

Inmiddels waren in Nieuwendijk al ouders, vrijwilligers en oud zorgvragers gearriveerd voor het winterfeest. Het zag er prachtig uit met een met  verlichte oprit, iglo met ijsbeer, verlichte sleeën en schaatsen en mooi opgemaakte etenstafels

Nadat de voorzitter van de Raad van Toezicht de avonden geopend heeft met gebed kan iedereen smullen van het stampottenbuffet. De boerenkool met worst, hutspot met spek en zuurkool met balletjes in jus vinden gretig aftrek. De overheerlijke apfelstrudel met slagroom mocht op dit feest niet ontbreken.

De zorgverleners kijken dankbaar terug op een geweldige dag waar voorlopig nog wel over nagepraat wordt. In het bijzonder waarderen zij de hulp van vrijwilligers, een aantal al 5 jaar lang, die ertoe bijdragen de ondersteuning en extra activiteiten te kunnen bieden aan de zorgvragers tijdens het logeren, dagopvang of kamertraining.